Download for mobile

Jumat, 19 Juni 2015

How to Flashing Sony Xperia using flashtool

On This page we have shared tutorial How to Flashing Sony Xperia using flashtool.

  • Tool
1. Usb driver Pc Componion (For windows) or (For Max Os)
2. Latest flastool sony (Here)
3. All Stock Firmware Sony Xperia (Here)

  • First Of all install Usb driver pc componion and Flashtool on your Computer


  • Instruction flashing
  1. Check your firmware version (if you already have the newest one, you do not need this tutorial) 
  2. Download also  for Sony XPERIA what you need Here
  3. Paste the ftf file downloaded in step c) to folder „Firmware“ included in the XPERIA Flashtool 
  4. Open the Xperia Flashtool, 
  5. Click on flash and choose downloaded firmware,
  6. Than click ok. Important - if you do not want to delete any data of your phone, just uncheck flashing userdata.sin file. All data will remain in your phone.
  7. But sometimes it can cause additional troubles. So it is better (and I recommend that) to do the backup of your personal data, than proceed with clean instalation and then restore your personal data.
  8. Turn off your phone and when Flashtool shows pop up windows.
  9. Connect phone to PC with holding volume down or back button
  10. After few minutes all is done and your phone gets the new firmware

    Good Lucky

16 komentar:

  1. not a connect z3+ on pc ...... plz hlp..

    BalasHapus
  2. cara flash sony xperia e3 dual gimana gan kok file firmwarenya gak ke baca?

    BalasHapus
  3. copy kan file ftf yg udah di download ke folder frimewar,, pasti bakal ada gan

    BalasHapus
  4. - ERROR -
    - ERROR - Error flashing. Aborted

    salah dmn kra2 gan??

    BalasHapus
  5. flasing sony arc error, harus di unchek unknown source dan usb debugging, caranya gmn yah? hh tidak bisa masuk krn bootlop... help please...tx

    BalasHapus
  6. experia st18i setelah selesai flash kok masih stuck di logo ya,mohon pencerahannya,,,
    terimakasih

    BalasHapus
  7. experia st18i setelah selesai flash kok masih stuck di logo ya,mohon pencerahannya,,,
    terimakasih

    BalasHapus
  8. experia st18i setelah selesai flash kok masih stuck di logo ya,mohon pencerahannya,,,
    terimakasih

    BalasHapus
  9. ada yang tau rom sony xperia mk16i lollipop

    BalasHapus